Κλασικά
Κεφτεδάκια

Συστατικά για 6 μερίδες

• 600 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
• ½ φραντζόλα του ½ κιλού μπαγιάτικο ψωμί
• 2 αβγά
• αλεύρι για το αλεύρωμα
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• 1 φακελάκι ΜΙΧ ΓΙΑ ΚΕΦΤΕΔΕΣ CAPTAINS
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Αλάτι, προαιρετικό



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη κόρα από το μπαγιάτικο ψωμί. Μουλιάζουμε τη ψίχα σε νερό.
2. Τη βγάζουμε και τη στύβουμε ελαφρά και τη θρυμματίζουμε . Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και τη ψίχα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ρίχνουμε το ΜΙΧ ΓΙΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ CAPTAINS και ζυμώνουμε.
3. Ρίχνουμε τα αβγά , το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
4. Πλάθουμε το μίγμα σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο. Τα σερβίρουμε ζεστά αλλά και κρύα.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Εάν θέλετε να γίνουν τα κεφτεδάκια πιο αρωματικά προσθέστε στο μίγμα την ώρα που το ζυμώνετε 1 ποτηράκι του λικέρ ούζο όπου έχετε ανακατέψει ½ κουταλάκι κύμινο και ½ κουταλάκι σκόρδο.
• Αν κάνετε πολλά και σας περισσέψουν την άλλη μέρα φτιάξτε μια πράσινη σάλτσα CAPTAINS, τρίβοντας μέσα 2 φρέσκιες ντομάτες και βάλτε τα κεφτεδάκια μέσα να πάρουν μια βράση. Θα φρεσκαριστούν.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε