Μεσογειακό
Κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ

Συστατικά για 8-10 μερίδες

• 200 γρ. νερό
• 80 γρ. κακάο
• 200 γρ. ζάχαρη
• 3 αυγά
• 250 γρ. αλεύρι
• 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
• 1 φακελάκι ΖΑΧΑΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑ CAPTAINS
• 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
• Μια πρέζα αλάτι



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε (προσοχή δεν βράζουμε), μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, την ΖΑΧΑΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑ CAPTAINS, το αλάτι και την μπέικιν πάουντερ.
3. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι και τα αυγά εναλλάξ κουταλιά κουταλιά. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.
5. Ψήνουμε για μια ώρα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Για μια πιο προχωρημένη γεύση και ένα πιο ενδιαφέρον άρωμα, προσθέστε μαζί με το άρωμα της μαστίχας ½ φακελάκι ΖΑΧΑΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΛΕΜΟΝΙ CAPTAINS. Ο συνδυασμός είναι πολύ πετυχημένος.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε