Κλασικό
Κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ

Συστατικά για 8-10 μερίδες

• 200 γρ. νερό
• 80 γρ. κακάο
• 200 γρ. ζάχαρη
• 3 αυγά
• 250 γρ. αλεύρι
• 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
• 1 φακελάκι ΖΑΧΑΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ CAPTAINS
• 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
• Μια πρέζα αλάτι



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε (προσοχή δεν βράζουμε), μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, την ΖΑΧΑΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ CAPTAINS, το αλάτι και την μπέικιν πάουντερ.
3. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι και τα αυγά εναλλάξ κουταλιά κουταλιά. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.
5. Ψήνουμε για μια ώρα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Εάν θέλετε μια εντονότερη και ιδιαίτερη γεύση στο κέικ, ρίξτε μέσα στο αλεύρι ½ κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο. Ταιριάζει απόλυτα.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε