Κέικ με ρευστή σοκολάτα

Συστατικά

• 325 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 δόση άρωμα βανίλιας
• 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
• 7 αυγά
• 1 κουταλάκι γαρίφαλο σκόνη
• 4 κουταλιές μπράντυ ή λικέρ
• 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη για διακόσμηση
• ½ κουταλάκι κανέλα (σκόνη)



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ζεστό μπεν μαρί, προσθέτοντας το μπράντυ ή το λικέρ και το γαρίφαλο. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε έναν - έναν τους κρόκους των αυγών, συνεχίζοντας το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι σιγά - σιγά στο μείγμα, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Μετά ρίχνουμε στο μείγμα τη σοκολάτα, ανακατεύοντας πάλι με τη σπάτουλα. Στο τέλος προσθέτουμε κουταλιά - κουταλιά τη μαρέγκα , ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Αδειάζουμε το κέικ σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μόνο για 15 λεπτά.

Το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, όσο ακόμα είναι ζεστό. Πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και λίγο κανέλα.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε