Αρωματικό
Κέικ

Συστατικά για 8-10 κομμάτια

• 80 γρ. κόντιτα λεμόνι
• 60 γρ. κόντιτα πορτοκάλι
• 80 γρ. αμυγδαλόψιχα
• 400 γρ. σταφίδες ξανθές
• 2 κουταλιές μπράντυ
• 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 200 γρ. ζάχαρη μαύρη (ακατέργαστη)
• 6 αυγά
• ½ κουταλάκι αλάτι
• 2 κουταλάκια σόδα
• ½ κουταλάκι κανέλα σκόνη
• ½ κουταλάκι τριμμένο μαχλέπι
• 100 γρ. χυμός πορτοκάλι
• 350 γρ. αλεύρι
• 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα κομμένα στη μέση



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

Κόβουμε τα κόντιτα σε κομματάκια. Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τις σταφίδες και τα περιχύνουμε με το μπράντυ. Τα αφήνουμε να «τραβήξουν» για μια ώρα περίπου. Αλείφουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με στεφάνι που ανοίγει στα πλάγια. Κόβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλα και το τοποθετούμε στο πάτο της φόρμας. Κόβουμε μια λωρίδα λαδόκολλα και τη τοποθετούμε γύρω - γύρω στο στεφάνι. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να γίνει ένα μίγμα αφράτο. Χτυπάμε τα αυγά ξεχωριστά με το σύρμα των αυγών, προσθέτοντας το αλάτι. Ρίχνουμε το μίγμα στο μίγμα του βουτύρου, συνεχίζοντας το χτύπημα στη μέτρια ταχύτητα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μαχλέπι και τη κανέλα. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο - λίγο στο μίγμα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη σόδα, τα κομμένα κόντιτα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και τοποθετούμε τα αμύγδαλα το ένα δίπλα στο άλλο, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 65 λεπτά περίπου. Τρυπάμε με ένα μαχαίρι, εάν βγει στεγνό, είναι έτοιμο.



Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε