Ελιόψωμο

Συστατικά για 2 φραντζόλες

• 1 κιλό αλεύρι (ολικής αλέσεως)
• 1 κουταλάκι σκόρδο (σκόνη)
• 45 γρ. μαγιά μπίρας (νωπή)
• 1 κουταλιά αποξηραμένο θυμάρι
• 1 κουταλάκι αποξηραμένο κρεμμύδι
• 150 γρ. ελιές μαύρες θρούμπες ψιλοκομμένες
• 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
• 3 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι γλυκάνισο
• 1 κουταλάκι ζάχαρη
• 2 κουταλιές σουσάμι
• Αλάτι



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σκόρδο, το θυμάρι, το γλυκάνισο, το κρεμμύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
2. Διαλύουμε τη μαγιά σε 3-4 κουταλιές χλιαρό νερό, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές από το αλεύρι.
3. Αφήνουμε το μίγμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
4. Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ρίχνουμε τη μαγιά, το νερό, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια.
5. Μόλις ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες.
6. Ξαναζυμώνουμε καλά και πλάθουμε από τη ζύμη δύο φραντζόλες.
7. Τις τοποθετούμε επάνω σε μια λαμαρίνα, που προηγουμένως έχουμε ντύσει με λαδόκολλα.
8. Σκεπάζουμε το ψωμί και το αφήνουμε να φουσκώσει.
9. Μόλις διπλασιαστεί ο όγκος του, τα χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι, τα αλείφουμε με το πινέλο με λίγο νερό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι (προαιρετικά) και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου.

1 Σχόλιο to “Ελιόψωμο”

  1. tipmyrnba says:

    usfLzt espojwhjtldv, [url=http://idfsoyctmffg.com/]idfsoyctmffg[/url], [link=http://wurlbiprbrce.com/]wurlbiprbrce[/link], http://yjcxenvfauzg.com/

Απαντήστε