Μεσογειακά
Γιουβαρλάκια

Συστατικά για 6 μερίδες

• 1 κιλό κιμάς (από μοσχάρι)
• 100 γρ. ρύζι
• 10 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
• 4 κουταλιές κρεμμύδι
• 2 κουταλάκια δυόσμος
• 4 κουταλιές μαϊντανός
• 1 φακελάκι ΜΙΧ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ CAPTAINS
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το αυγολέμονο
• 3 αυγά (οι κρόκοι μόνο)
• 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
• 2 λεμόνια, ο χυμός τους
• Αλάτι



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
2. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και βότανα, το ρύζι και προσθέτουμε αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά με τα χέρια μας.
3. Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια ζεστό νερό, προσθέτουμε το λάδι και το ΜΙΧ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ CAPTAINS. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να βράσει.
4. Μόλις αρχίσει και βράζει, πλάθουμε στρογγυλά γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε ένα ένα με προσοχή στο ζωμό που βράζει. Μόλις τελειώσουν όλα, βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου.
5. Διαλύουμε το κορν φλάουρ ½ ποτήρι κρύο γάλα. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με το χυμό των λεμονιών. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ. Σιγά σιγά με ένα κουτάλι προσθέτουμε στο μείγμα ζουμί του φαγητού, ανακατεύοντας.
6. Δένουμε την κρέμα αυγολέμονο σε χαμηλή φωτιά. Μετά προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια, κουνάμε την κατσαρόλα, για να πάει η κρέμα παντού και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Πασπαλίστε το φαγητό πριν το σερβίρετε με 1-2 κουταλάκια μαντζουράνα, για πιο ορεκτική εμφάνιση.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε