Αρωματική κρέμα

Συστατικά για 4 μερίδες

• ½ λίτρο φρέσκο γάλα
• Λίγο αλάτι
• 1 φλούδα λεμόνι ή πορτοκάλι
• 1 δόση άρωμα βανίλιας
• 60 γρ. ζάχαρη
• 2 κουταλάκια κανέλλα (σκόνη)
• 3 αυγά ολόκληρα
• 2 κρόκοι αυγών



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τα 60 γρ. ζάχαρη, τους κρόκους, το ένα κουταλάκι κανέλλας και το άρωμα της βανίλιας. Χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ. Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη (τα 50 γρ.), τη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού και το αλάτι σε μια κατσαρόλα. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι να πάρει το μίγμα μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα των αυγών σιγά-σιγά στο μίγμα του γάλακτος, χτυπώντας με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα. Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα στο ταψί του φούρνου. Γεμίζουμε νερό μέχρι τα μέσα του ύψους της φόρμας και ψήνουμε την κρέμα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150C για 45 λεπτά περίπου. Για να βεβαιωθούμε ότι η κρέμα ψήθηκε, βουτάμε ένα μαχαιράκι στην κρέμα, εάν βγει καθαρό, τότε η κρέμα είναι έτοιμη. Βγάζουμε αμέσως τη φόρμα από το νερό και την αφήνουμε να κρυώσει. Μετά την τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν θελήσουμε να τη σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα, αφού πριν ξεκολλήσουμε την επιφάνεια της γύρω - γύρω με ένα μαχαιράκι. Τη πασπαλίζουμε με την κανέλλα. Διατηρείται 3-4 ημέρες στο ψυγείο.

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε