Λεμονάτο
Αρνάκι φρικασέ με διάφορα χόρτα

Συστατικά για 6 μερίδες

• 1 ½ κιλό αρνάκι, κομμένο σε μερίδες
• 1 φάκελο ΜΙΧ ΓΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ CAPTAINS
• ½ κιλό σέσκουλα
• 2 πράσα ψιλοκομμένα
• 4-5 μαρούλια, χωρισμένα στα φύλλα τους
• 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο μαζί με λιωμένο βούτυρο
• 2-3 λεμόνια, ο χυμός τους και το ξύσμα
• 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
• Φετάκια λεμονιού για το γαρνίρισμα



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε τα χόρτα.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο και ροδίζουμε τις μερίδες του κρέατος, αφού τις αλατοπιπερώσουμε.
3. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, ρίχνουμε τα πράσα και τα χόρτα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
4. Κατόπιν προσθέτουμε τον φάκελο ΜΙΧ ΓΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ CAPTAINS, το ξύσμα του λεμονιού και πάλι το κρέας, 4 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα περίπου.
5. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ½ ποτήρι κρύο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό μαζί με το χυμό λεμονιού.
6. Ανακινούμε την κατσαρόλα να ανακατευτεί καλά το ζουμί με το κρέας και τα χόρτα. Σερβίρουμε το φρικασέ και γαρνίρουμε με φετάκια λεμονιού.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Μπορείτε να μην βάλετε το αρνάκι στο φαγητό σας, εάν δεν τρώτε κρέας. Στην περίπτωση αυτή μαγειρέψτε τα χόρτα μόνα τους και ενισχύστε τη γεύση τους, προσθέτοντας 2 κουταλιές άνηθο μαζί με 2 κουταλιές κρεμμύδι.


Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε