Κλασικό
Αρνάκι φρικασέ με διάφορα χόρτα

Συστατικά για 6 μερίδες

• 1 ½ κιλό αρνάκι, κομμένο σε μερίδες
• 1 φάκελο ΜΙΧ ΓΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ CAPTAINS
• ½ κιλό σέσκουλα
• 2 πράσα ψιλοκομμένα
• 4-5 μαρούλια, χωρισμένα στα φύλλα τους
• 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο μαζί με λιωμένο βούτυρο
• 2-3 λεμόνια, ο χυμός τους
• 2 αυγά
• 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
• Φετάκια λεμονιού για το γαρνίρισμα



Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε τα χόρτα.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο και ροδίζουμε τις μερίδες του κρέατος, αφού τις αλατοπιπερώσουμε.
3. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, ρίχνουμε τα πράσα και τα χόρτα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
4. Κατόπιν προσθέτουμε τον φάκελο ΜΙΧ ΓΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ CAPTAINS και πάλι το κρέας, 4 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα περίπου.
5. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ½ ποτήρι κρύο νερό και το ρίχνουμε στα αυγά, που έχουμε χτυπήσει με το χυμό λεμονιού. Παίρνουμε λίγο από το ζεστό ζουμί από το κρέας και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίγμα των αυγών, συνεχίζοντας να το χτυπάμε με το σύρμα.
6. Περιχύνουμε με το μίγμα το φαγητό. Ανακινούμε την κατσαρόλα να ανακατευτεί καλά το αυγολέμονο με το κρέας και τα χόρτα. Σερβίρουμε το φρικασέ και γαρνίρουμε με φετάκια λεμονιού.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αρνάκι με οποιοδήποτε πουλερικό, όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Στην περίπτωση αυτή προσθέστε στο φαγητό 2 κουταλάκια τριμμένη πιπερόριζα.


Κανένα σχόλιο ακόμα.

Απαντήστε